Veel diversiteit afgelopen week!
Een doek vol klieder plezier, een verhaal van klei en gespeeld met de vragenkaartjes van de executieve functies.
Ook nog een grappig kikkertje gekregen tijdens het evaluatie gesprek van een lief meisje samen met haar moeder.
Steeds als het weer de laatste keer is van een coaching traject  blijft het bijzonder. Het is fijn omdat het kind weer lekker verder kan en nog meer zichzelf kan zijn. Niets is geweldiger als wanneer het kind iets heeft overwonnen. Maar aan de andere kant is het ook minder leuk, omdat afscheid nemen om de hoek komt kijken.
Want immers in de afgelopen weken bouw je samen een band op. Een bijzondere band namelijk een vertrouwensband. Bij de kinderen die ik mag begeleiden heb ik alle ruimte om te onderzoeken wat erin werkelijkheid speelt. Waarom ze zo boos doen, verdrietig voelen of zich moeilijk kunnen concentreren enz.
Door ze te laten werken met diverse vormen van  creatieve therapie en spelvormen geven ze me een inkijkje in wat er onbewust en bewust leeft en waar de ontwikkelingskansen liggen.
Hierdoor kunnen de stappen gezet worden, die nodig zijn om zich weer fijn te voelen. Verder is het een kwestie van balanceren, proeven, verwondering, uitproberen, durven, afstemmen, grenzen opzoeken maar vooral om oordeel vrij te zijn en aandacht te schenken.
(foto Sandra Stokmans)
Share our website