Eigenlijk is het zo dat we meer vrije tijd gekregen hebben dan ooit maar gaan we er ook handig mee om?
Het probleem is niet het beperkt aantal uren die we hebben maar het vol stoppen van allerlei activiteiten en afspraken op een dag.  We krijgen dan het gevoel dat we achter de feiten aan lopen en rennen. Kinderen groeien op en zien dit ook gebeuren in hun omgeving en in de maatschappij. Ze zien dat hun ouders het vaak druk, druk , druk hebben. En hebben zelf ook vaak het gevoel dat ze tijd te kort komen. De to-do lijst en ik moet nog lijst zijn veel te lang. Vaak wordt de tijd ook ingevuld door de televisie, gamen en het internet.
“Yes , het gaat goed met gamen, ga even door dan haal ik het volgende level”. Of mijn favoriete serie op Netflix, zo spannend. Ik zit er helemaal in en word erin meegezogen, door gegrepen en vervolgens kijk ik nog een aflevering.  De minuten, uren tikken weg op deze manier.
Dus het is belangrijk om in de beschikbare uren, die je hebt keuzes te maken waaraan je je tijd besteed. Voor kinderen is het fijn als ze geleerd krijgen om beter en anders om te gaan met de beschikbare tijd. Plan niet alles vol, neem op tijd gas terug, leer keuzes te maken. Relativeer op de jakkervlucht van ons bestaan.
Besef dat je onderdeel bent , een klein radertje in de onmetelijke tijd.
 
Share our website